KRIMPENERWAARD •  Henriëtte Both startte begin dit jaar MEETZZ: een matchmakingbureau speciaal voor christelijke vrijgezellen. “De database is inmiddels al gevuld met tientallen aanmeldingen. Er blijkt behoefte aan.”

De inwoonster van Stolwijk (42), die naar eigen zeggen “graag mensen verbindt en blij maakt”, ziet om haar heen veel vrijgezellen die niet verder komen in hun zoektocht naar echte liefde

“Veel vrijgezellen lijken het steeds lastiger te vinden om een partner te vinden. Mensen zien elkaar minder, ontmoetingsplekken worden schaarser. En corona heeft dit nog eens versterkt. Mensen blijven in hun eigen bubbel hangen en hierdoor ontmoet je geen nieuwe mensen”.

Henriëtte, zelf christelijk, kwam op het idee van een christelijk matchmakingbureau. En dan in een vorm die er in Nederland nog niet is.

“Ik kom helemaal niet uit de datingsector, alhoewel ik vroeger altijd al wel bezig was om mensen met elkaar te koppelen – ik heb zelfs mijn vriendin aan haar man gekoppeld -. Het idee kreeg ik niet uit mijn hoofd en ik werd steeds enthousiaster. Toen heb ik de stap gezet en een opleiding tot datingcoach gevolgd. Daarnaast heb ik veel andere matchmakers gesproken en ben mij nog meer gaan verdiepen in wat er speelt op datinggebied. En daaruit is MEETZZ ontstaan”.

Members
Vervolgens: “Ik heb bewust gekozen om een matchmakingbureau te starten voor christelijke vrijgezellen die ook op zoek zijn naar een christelijke partner. Niet om mensen uit te sluiten, want ik ben zeker geen ‘hokjesdenker’, maar wel om een duidelijk kader aan te geven. Er zijn al wel christelijke relatiebemiddelingsbureaus, maar deze hebben, met alle respect, vaak een wat ‘stoffiger imago’.”

Henriëtte, die zelf een gezin heeft met drie tieners, richt zich met MEETZZ ook op jongeren. “Of in ieder geval mensen die jong van geest zijn; Er hebben zich bijvoorbeeld ook vrijgezellen van rond de 60 aangemeld die nog volop in het leven staan.

In de database zit van alles: van jonge vrijgezellen die voor het eerst op zoek zijn naar een partner tot mensen van middelbare leeftijd die al een relatieverleden hebben”.

Henriëtte moest echt van nul af aan opbouwen, maar ze heeft nu al tientallen “members”. Ze is er blij mee: “MEETZZ voorziet blijkbaar in een behoefte. Ik merk dat het voor sommige mensen best een stap is, maar als ze eenmaal aangemeld zijn, voelen ze zich er goed bij.  Sommigen hebben heel vervelende datingervaringen tot nu toe, met name online. Dat ze na lang chatten opeens niks meer horen bijvoorbeeld of dat iemand zich anders voordoet dan hij of zij in het echt is. Tot nepprofielen aan toe.  Degenen met dit soort ervaringen worden voorzichtiger in hun zoektocht naar een relatie”.

Nepprofielen zijn bij MEETZZ niet aan de orde. Henriëtte vertelt enthousiast: “Nee, ik vind het erg belangrijk dat MEETZZ persoonlijk en betrouwbaar is. Iedereen die zich aanmeldt is echt. Ik ken alle members persoonlijk, voer één-op-éen gesprekken. Zo krijg ik een goed beeld van wie iemand is en wat hij of zij zoekt. Daarbij kijk ik onder andere naar interesses, persoonlijkheid, normen en waarden en levensstijl. Want matchmaking is maatwerk. Daarna maak ik een anoniem MEETZZ-profiel, die na goedkeuring wordt opgenomen in de database van MEETZZ en waarmee ik de vrijgezel kan voorstellen aan een potentiële date. Mijn database is niet openbaar en dus ook niet toegankelijk voor de members”.

De members komen tot nu toe met name uit de Krimpenerwaard en omgeving, maar Henriëtte merkt wel dat MEETZZ ook echt in een wijdere regio aan het landen is. “Ik heb inmiddels bijvoorbeeld ook inwoners van de Veluwe in mijn bestand.

Er gaat veel via-via, ook door sociale media. En ze zijn qua kerkelijke achtergrond ook heel divers, van evangelisch tot reformatorische gemeenten”.

Persoonlijk contact
Wat MEETZZ anders maakt dan andere datingbureaus is het persoonlijke contact bij elke stap. Van het intakegesprek (via Teams of thuis) tot en met de date. “Ik plan zelfs de date en evalueer achteraf met beiden hoe het is verlopen”.

Daarbij geef ik eerlijke feedback. Het kan zijn dat iemand een ideaalplaatje in hun hoofd heeft en te veel daaraan vast wil houden. Daarom vind ik persoonlijke begeleiding zo belangrijk. Maar wel op een leuke en laagdrempelige manier”.

Henriëtte kijkt er naar uit om een eerste event of borrel voor members te kunnen organiseren. “Ik geloof heel erg in elkaar ontmoeten, niet voor niets heet mijn bureau MEETZZ. Ik ben ervan overtuigd dat dat het sleutelwoord is voor het vinden van echte liefde. Dus niet wekenlang chatten of appen, om elkaar heen draaien of afwachten totdat de ander actie onderneemt. Nee, elkaar face-to-face ontmoeten en zo ontdekken of er een klik is”.

MEMBERSHIPS
Er zijn drie soorten memberships bij MEETZZ: brons, zilver en goud. Brons (normaal gesproken 250 euro per jaar) is nu tijdelijk gratis! Daaronder een persoonlijk videogesprek, het opstellen van een profiel en opname in de database.